Terug

Neemt u ook een moment om te kijken naar uw pensioen?

Bouwt u bij uw werkgever pensioen op? Dan heeft u waarschijnlijk uw Uniform Pensioenoverzicht ontvangen of ontvangt u deze binnenkort. Op het Uniform Pensioenoverzicht staat het pensioen dat u ontvangt bij pensionering, wat er is geregeld bij uw overlijden en bij arbeidsongeschiktheid.

De opzet van het Uniform Pensioenoverzicht is bij alle pensioenfondsen en verzekeraars gelijk. Hierdoor kunt u makkelijk Uniform Pensioenoverzichten van verschillende pensioenregelingen vergelijken of uw overzicht met die van uw partner.

Het ontvangen van het Uniform Pensioenoverzicht is een mooi moment om naar uw pensioen te kijken. Is uw pensioen op de goede weg en heeft u later genoeg inkomen om van te leven? Of is het tijd om iets extra’s te doen voor uw pensioen?

Om een volledig beeld van uw pensioen te krijgen kunt u inloggen op mijnpensioenoverzicht.nl. . U ziet dan een overzicht van al uw opgebouwde pensioenen en de pensioenleeftijd die bij deze pensioenen hoort.

Vaak heeft de verzekeraar waar uw werkgever de pensioenregeling heeft ondergebracht een eigen pensioenportal. U kunt in dit portal spelen met uw pensioen. U kunt ook uw andere opgebouwde pensioen toevoegen via mijnpensioenoverzicht.nl.  Door het spelen met uw pensioen kunt vragen beantwoorden zoals: Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik eerder wil stoppen of juist wil doorwerken?

Bouwt u geen pensioen op via uw werkgever of bent u zelfstandig? Dan is het alsnog goed om naar uw overzicht op mijnpensioenoverzicht.nl.  te kijken. Zo krijgt u een beter beeld van wat u al aan pensioen heeft staan en wat u zelf nog zal moeten doen.

Wilt u meer weten over uw pensioen, heeft u hulp nodig bij het in kaart brengen van uw pensioen of heeft u andere vragen? Wij helpen u graag verder! U kunt contact met ons opnemen via amber@overwater-pensioen.nl..

 

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.